Kategorie przepisów

Kuchnia litewska

Osoby, które nie poszukują kulinarnych i smakowych rewolucji powinny zainteresować się tajnikami kuchni litewskiej. Znajdziemy w niej swojskie ziemniaki z których wyczarować można placki, babki czy kiszkę. W gastronomiczne tradycje Litwy wprowadzą nas czasochłonne cepeliny, a ukoronowaniem dnia stanie się przepyszny, delikatny sernik.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1793

Kluski z kartofli

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 30min.   Ile porcjiIle porcji10

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1466

Sernik

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 25min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1496

Strudel z szynką

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1441

Strudel z kapustą

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 25min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1576

Łazanki z serem

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1156

Legumina z łazanków

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 25min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1347

Ciasto turyngskie

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia35min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1258

Makaron włoski drobny zapiekany

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1386

Makaron włoski z grzybami

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia40min.   Ile porcjiIle porcji2

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1832

Makaron włoski z szynką i parmezanem

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
2077

Makaron włoski zapiekany ze śmietaną

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia5godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1238

Kasza sypka z grubych krup po litewsku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-07-26

Wyświetlenia:
2723

Pieczone pierogi z kaszą jaglaną

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-03-24

Wyświetlenia:
2442

Litewskie kotlety

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-03-21

Wyświetlenia:
2478

Żeberka z kaszą na sposób Wileński

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1dni    Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2009-11-24

Wyświetlenia:
2140

Kwas litewski

«« | Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna | »»

Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015