Kategorie przepisów

Kuchnia litewska

Osoby, które nie poszukują kulinarnych i smakowych rewolucji powinny zainteresować się tajnikami kuchni litewskiej. Znajdziemy w niej swojskie ziemniaki z których wyczarować można placki, babki czy kiszkę. W gastronomiczne tradycje Litwy wprowadzą nas czasochłonne cepeliny, a ukoronowaniem dnia stanie się przepyszny, delikatny sernik.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1703

Kluski z kartofli

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 30min.   Ile porcjiIle porcji10

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1406

Sernik

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 25min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1425

Strudel z szynką

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1369

Strudel z kapustą

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 25min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1517

Łazanki z serem

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1084

Legumina z łazanków

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 25min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1274

Ciasto turyngskie

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia35min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1185

Makaron włoski drobny zapiekany

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1320

Makaron włoski z grzybami

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia40min.   Ile porcjiIle porcji2

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1765

Makaron włoski z szynką i parmezanem

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
2011

Makaron włoski zapiekany ze śmietaną

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia5godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-30

Wyświetlenia:
1168

Kasza sypka z grubych krup po litewsku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-07-26

Wyświetlenia:
2560

Pieczone pierogi z kaszą jaglaną

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-03-24

Wyświetlenia:
2351

Litewskie kotlety

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-03-21

Wyświetlenia:
2365

Żeberka z kaszą na sposób Wileński

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1dni    Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2009-11-24

Wyświetlenia:
2043

Kwas litewski

«« | Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna | »»

Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014