Kategorie przepisów

Przepisy na Sztokfisz

Sztokfisz ma swoje korzenie w kulturze niemieckiej, a jest to nic innego jak suszone rybne połacie. Najczęściej oprawia się w ten sposób sporej wielkości dorsze. W takiej postaci ryba zawiera w sobie ok. 80% białka. Warto dodać, że Norwegowie spożywają sztokfisz tylko jeden jedyny raz w roku – przy okazji świąt Bożego Narodzenia.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

!kowal

!kowal

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2008-06-27

Wyświetlenia:
1943

Zapiekany sztokfisz
Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017