73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Dane użytkownika

aseret

Login

aseret

Data rejestracji

2008-10-17 16:03:29

Data ostatniej aktywności

2012-07-18 23:21:39

Zgłoś naruszenie

Opis

Jestem jaka jestem i z tym... mi jest dobrze.. jak mówią słowa piosenki

Wstaw na stronę, bloga, forum

Lub wstaw nasze logo

Przepisy  kulinarne

Punkty

  • Przepisy: 12165
  • Zdjęcia przepisów: 6150
  • Komentarze przepisów: 730

Przepisy użytkownika

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2dni    Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2010-01-31

Wyświetlenia:
2040

Panga  różowa  -  w zalewie octowej

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2010-01-31

Wyświetlenia:
1610

Surówka  złocista - 1

Lane kluseczki z rosołem

Takie inne niż zwykle kluseczki makaronowe, urozmaicenie obiadu dla dzieci, ale również i dla dorosłych.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2010-01-31

Wyświetlenia:
2990

Lane kluseczki z rosołem

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2010-01-31

Wyświetlenia:
1451

Surówkla prosta z marchewki i jabłek

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji10

Data dodaniaData dodania2010-01-31

Wyświetlenia:
1128

Sałatka z pomidorów - 2

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2010-01-31

Wyświetlenia:
7161

Surówka z  białej kapusty z jabłkami

Więcej przepisów użytkownika

Zdjęcia użytkownika

Pączki z ziemniakami

Pączki z ziemniakami

aseret

Dodane przez:

aseret

2011-03-02
Pączki z ziemniakami posypane słodkim kakao
Truskawki smażone w cieście

Truskawki smażone w cieście

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-07-07
Gotowe truskawki smażone w cieście
Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-06-09
Lane kluseczki z rosołem

Lane kluseczki z rosołem

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-02-01
Surówka  ogórkowo marchewkowa

Surówka ogórkowo marchewkowa

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-02-01
Surówka  złocista - 1

Surówka złocista - 1

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-31

Więcej zdjęć użytkownika

Komentarze użytkownika

Lane kluseczki z rosołem

2010-11-23 19:32:25

wystarczy,nie martw się.

Borówki czarne (czarne jagody) - pasteryzowane

2010-06-28 22:37:29

krasnal- 2-3 tak jak napisane opłukane i osączone z nadmiaru wody, przekładamy do garnka najlepiej z grubym dnem (garnek możemy wcześniej lekko podgrzać) i na małym ogniu podgrzewamy zawartość garnka często nim (garnkiem) potrząsając, by się owoce nie przypaliły. Podczas podgrzewania jagody puszczają sok..

Klopsiki w sosie musztardowym z mikrofali

2010-05-09 14:35:47

Z powodu tego, iż wbudowany słownik zmienił mi niektóre jednostki miar i tak:
zamiast: " bułka pszenna 3/4 szkl"
powinno być:
" bułka pszenna 3/4 szt

oraz: " cząber 1-2 roztarte ząbki"
a powinno być :
" cząber 1-2 roztarte listki"

Więc mam ogromną prośbę do moderatorów aby poprawić te dwie pozycje w składnikach


Boczniak marynowany

2010-05-06 23:27:32

wybaczcie, ale w przepisie jest błąd zamiast liście laurowe 3 szt... wpisały się liście anżeliki - 3 szt

Tort figowy

2010-05-04 22:41:08

Depi, figi mogą być w postaci bakalii, czyli, te dostępne e warzywniakach, czy marketach

Sos z czarnej porzeczkl z chrzanem

2010-05-04 22:39:42

eureka przecież jest nazwa " Sos z czarnej porzeczki z chrzanem" więc dlaczego piszesz, że powinno być???

Odparzany chleb

2010-03-28 20:26:59

Czyli chleb jest odświeżany za pomocą pary.

Ja wkładam chleb do zamrażarki, a później go wkładam do gorącego piekarnika i jest świeży i chrupiący.

A'la kopytka

2010-03-21 15:02:08

eva45 spróbuj je zrobić, a przekonasz się że nie jest za mało mąki

A'la pizza z mielonymi

2010-03-21 15:00:50

Sabinka_balbinka a sardynka to co ptak czy ryba???

A'la pizza z mielonymi

2010-03-21 14:59:42

Anchois (angielskie odpowiedniki Anchovy lub Anchovies) - to pochodzące z języka francuskiego określenie na sardelę - niedużą, bardzo tłustą rybę o ostrym zapachu.

Słowo wymawiane w Polsce jako [anszuła].

W różnych krajach jest różnie podawana: świeża, surowa, wędzona, w postaci przetworów: filetów, koreczków lub pasty, często konserwowana z dodatkami.

Spożywana bezpośrednio lub dodawana do farszów mięsnych, rybnych, past, oliwek, pizzy i sałatek. W Hiszpanii dodawana do oliwek.


http://pl.wikipedia.org/wiki/Anchois

Więcej komentarzy użytkownika

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017